21 maj, 2018 tobias 0Comment

De allra flesta har någon gång varit med om att de har råkat radera en bild eller fil som de inte menade att radera. Detta kan upplevas som en katastrof. Det kan det även vara, om man inte vet hur man får tillbaka den raderade filen. Om du till

Dator på skrivbord

exempel har en Apple dator, iPad eller iPhone så finns det en mapp som heter ”senast raderade”. Det är väldigt smidigt och enkelt, om du använder dig av något annat typ av system så kan det dock vara lite krångligare än så. Det är dock inte omöjligt.

Ofta finns dina filer kvar, även om de inte syns. När du tar bort något tas oftast informationen om att filen existerar bort istället för själva filen. Se till att inte spara något nytt på din dator fram tills dess att du har återfått filen. Använd dig av Recuva för att få en andra chans på dina raderade filer. Det krävs inte att du tar något lån för att använda detta program. Dock kan det vara en god idé om du ofta upptäcker att du saknar filer på din dator, då är det dags att skaffa en ny.

Recuva är ett enkelt program för dig som har råkat att ta bort filer från din dator av misstag. Det bästa är att du inte behöver ha det installerat innan dess att du råkade ta bort filerna. Det är dock en fördel då det förenklar processen ytterligare och ser till att du inte behöver söka lika länge efter de filer du har raderat.

Ibland är det simpelt

Det första du bör göra när du har raderat en fil av misstag är att kolla papperskorgen på din dator, det kan låta löjligt. Men ibland glömmer man helt enkelt bort att detta alternativ existerar. Du vill inte gå igenom mängder med besvär för att försöka återställa en fil som du simpelt hade kunnat återställa från papperskorgen. De allra flesta enheter sparar idag de filer du raderar i papperskorgen en viss tid om du inte har valt andra inställningar.

Kvinna frustrerad över dator

Om man inte lyckas att återställa sina filer på egen hand kan det vara bra att vända sig till ett företag som vet vad de gör. Ha i åtanke att om du inte tror att du kan utföra det själv är det bättre ju tidigare du vänder dig till företaget. Det ökar chansen för att lyckas.

Kanske är det någon i familjen som har gått igenom alla bilderna från semestern, samt därefter raderat störande semesterbilder enligt eget tycke. Detta kan upplevas som väldigt tråkigt för övriga familjen och då kan man vilja få tillbaka filerna så snabbt som möjligt. Du kan känna dig säker på att i de allra flesta fall finns det möjlighet att få tillbaka de bilder som du har raderat. Därför är detta inte något man behöver bekymra sig för. Vänd dig till ett kunnigt företag om du inte har kunskapen eller energin att göra det på egen hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *