15 oktober, 2018 tobias 0Comment

Idag finns det en dator i nästan varje hem, nästan alla jobb kräver en dator och på ett kontor, kan man ofta hitta mer än en dator i samma rum. Det är inte alla som har råd att inneha ett kontor men bor man nära Stockholm kan man hyra kontorsplats på kontorshotell i kista. Sedan datorernas begynnelse har det funnits folk som har erbjudit hjälp med hur datorn funkar. På den tiden kan man tänka sig att de enda som faktiskt kunde hjälpa till var de som hade byggt datorerna. Idag ser det lite annorlunda ut och det finns utbildad personal som ska hjälpa dig med dina problem. Men vad är då skillnaden på dessa två ord? Den frågan kommer att redas ut nedan.

Datorservice

Har du problem med att din dator har hängt sig eller stängt av sig utan att du får igång den, kan du ta med den till närmaste datorshop som kommer att skicka din dator på service, om de inte kan hjälpa dig med ditt problem. Du kan även ringa efter en tekniker som kommer hem till dig för att hjälpa dig. Denna datorservice kan innebära allt från reparationer, virusrensning och byte av skärmar. Det kan gälla både stationära datorer, laptops och ipads.

Datorhjälp

Behöver du hjälp med din dator eller bara har enkla problem, som gör att du inte behöver skicka den på service, då kan du ringa någon som vet något om datorer och som kan hjälpa dig. Du kan

även gå till närmaste datorhandel för att få hjälp. Att hjälpa någon med datorn är ingenting som man egentligen behöver vara utbildad för, nästan alla människor har en dator idag och alla är mer eller mindre kunniga inom området. Detta gör att der alltid finns någon som kan hjälpa dig med dina problem. Olika typer av företag specialiserade på datorservice och hjälp:

Techtrooper

Detta är ett företag som har specialiserat sig på datorproblem. Om du behöver hjälp är det bara att ringa dem för att få den snabbaste och bästa servicen. Du kan antingen bli hjälpt genom telefonen eller att de kommer hem till dig. följande problem kan detta företaget bland annat hjälpa dig med:

– Krånglande mjuk/hårdvara och felsökningar

– Backup av filer och program

– Förlänga räckvidd för ditt nätverk

– Söka efter virus och göra en virusrensning, om virus upptäckts.

Supernörden

Detta är ett företag som finns i Malmö, för kunder i Malmöområdet. Det finns två olika sätt som de erbjuder sin hjälp på. Antingen kan du lämna in din dator på deras verkstad i Malmö, eller så ringer du till dem och bokar en tid, så kommer de hem till dig och hjälper dig på plats. De kan hjälpa dig med bland annat:

– Virusrensning

– Installation av skrivare

– Hårdvaruutbyte

– Laptop reparation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *