2 september, 2019 tobias 0Comment

I dag blir det allt mer vanligt att man åtminstone har en dator hemma. En arbetsplats saknar sällan dator och i de allra flesta arbeten är man beroende av datorer och teknik för att allt ska fungera. Det är med andra ord kanske inte så konstigt att det också dyker upp allt fler företag som sysslar med datorservice. Ett sådant företag kan hjälpa till och med att bygga ihop en dator från grunden till spelare eller andra som behöver en mer kraftfull dator. Företaget kan också hjälpa människor som inte kan med allt kring datorn. Man kan behöva hjälp med att installera program, med att koppla in datorn och mycket annat. Men vad bör man tänka på när man driver ett företag av den här typen?

Ha bra och kunnig personal

Det är viktigt att den personal man har i företaget är bra, trevlig och kunnig. En kund ska kunna lita på att personen som kommer för att hjälpa till verkligen har kompetens. Om personalen är osäker är det mycket troligt att kunden väljer ett annat företag som hjälper till.

Gör jobben i tid

Om en kund bokar in ett besök för att få hjälp med sin dator kan det vara så att denne behöver datorn snabbt. Om man lovar kunden att dyka upp en viss tid är det viktigt att man också gör det. Om något skulle inträffa så att man inte kan komma, eller om man blir sen är det klokt att kontakta kunden. Ibland kan det vara ett annat företag som ringer och det kan bli katastrof om datorn inte fungerar. Med en bra smartklocka kan alla anställda i företaget hålla kontakten och se vad klockan är. Då kan man snabbt och enkelt se om det är dags att gå till nästa jobb.

Var uppdaterad

När man arbetar med datorer och teknik är det alltid viktigt att man är uppdaterad. Kunden som anlitar företaget vill mest troligt att system och annat ska vara modernt och säkert. Om den person som kommer dit inte vet vilka de nya systemen är eller inte har koll på hur de fungerar kan kunden snabbt bli misstänksam. Ibland kan det finnas äldre program som fungerar lika bra som nya men det kan vara klokt att rådgöra med kunden innan man bara installerar något.

Anställ inte för många

När man precis startar upp ett företag kan det kännas inspirerande att anställa personer. Tänk att ha andra som gör allt arbete åt en! Det är dock klokt att inte anställa för många personer. Man måste se till att företaget går runt och att det verkligen finns kunder som anlitar det innan man anställer. Ett par arbeten per dag klarar man av på egen hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *