25 februari, 2021 tobias 0Comment

Vi får mer och mer teknik hemma i form av datorer, mobiler, nätverk och kanske annan utrustning som kräver en del kunskap. Det finns gott om hjälp att få ifall någonting går sönder eller behöver installeras. Tycker man att utrustningen är långsam eller dålig på något sätt kan det vara en bra idé att köpa in tjänsten och kontrollera det man har hemma för att optimera funktionen i sin helhet.

Det kan kännas som en djungel, om man börjar leta efter lämpligt företag för att beställa tjänsten. En del omdömen gjorda av tidigare kunder finns, dessa kan man se här genom att söka efter företag som man är intresserad av.

Omdömen görs ju inte av alla tyvärr, utan har en tendens att göras framför allt om kunden är missnöjd. Det kan vara bra att tänka på. En firma utan omdömen kan alltså vara helt ok.

När behöver man ta hjälp?

Om du tycker att du har dålig kunskap om din utrustning men plötsligt märker att ”allting går segt” på ett sätt det inte gjort förut skulle jag börja med att kontakta internetleverantören och fråga om de gjort någon ändring som kräver att du gör något med din utrustning. Det kan handla om någon uppdatering som behöver göras, men det brukar din dator tala om.

Datorerna kan också få uppdateringar som gör att det minne som datorn har blir lite för litet. Programmen som redan finns i datorn kan behöva mer och mer så kallat RAM-minne (arbetsminne). Då kan ibland minnet byggas ut i din dator, vilket inte är så enkelt för en lekman att göra själv.

Ett sätt att undvika detta är att skaffa en ny dator, men om det upplevs som för dyrt så kan du kontakta en firma och fråga dem ifall de kan bygga ut RAM-minnet. Vanligast är att göra detta på en stationär dator, alltså inte en bärbar dator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *