13 september, 2020 tobias 0Comment

Att ha välfungerande datorer är en nödvändighet för många företag. Men det finns många problem som kan uppstå i driften och säkerheten vad gäller företagets datorutrustning. För att finansiera service av de datorer som är installerade på kontoret går det bra att ta företagslån utan säkerhet, vilket också kan användas för inköp av nya datorer. Genom att välja denna form av företagslån behöver du inte lämna någon pant till din långivare och kan få ett lån som fungerar som ett vanligt privatlån. På detta sätt kan du satsa på inköp av datorer och utrustning till ditt företag och förverkliga dina verksamhetsmål.

Vanliga problem med företagsdatorer

Medarbetare som använder datorer en stor del av sin arbetstid drabbas ofta av olika problem som hindrar arbetet från att fortskrida och minskar företagets lönsamhet. Hit hör exempelvis att skrivaren inte ansluter till nätverket eller att företagets WiFi-uppkoppling slutar att fungera, vilket innebär att arbetet inte kan fortskrida då en stor del av dagens arbetsuppgifter kräver tillgång till internet. Ett annat vanligt problem är att företagets datorer drabbas av virus, särskilt när antivirusskydd inte är uppdaterat eller saknas.

När operativsystemet skapar problem

Alla nytillkomna på företaget är inte vana vid det operativsystem de ska arbeta med. Windows 10 brukar ofta skapa huvudbry för medarbetarna när de ska skicka e-post, ansluta skrivare eller få WiFi att fungera. Därför kan det vara bra att som VD sluta avtal med ett företag som ger teknisk support, så krävs det inte så mycket datorservice under arbetstid. Supportföretag kan få möjlighet att gå in och fjärrstyra företagets datorer och felsöka problemet på distans. Vid dessa tillfällen är det förstås nödvändigt att ha fungerande internetuppkoppling.

Ett annat vanligt problem är när Windowsanvändare ska gå över till att använda Mac. Många företag föredrar produkter från Apple, som iPhone, iPad och iMac. Fördelarna finns där som att kunna synka olika enheter med varandra. Men operativsystemen på en PC och en iMac skiljer sig åt på många punkter och det kan vara svårt för de anställda att hitta det de söker.

Skydda företagets data

Datasäkerhet är en viktig del i ett företags verksamhet. Det finns en risk att ditt företag utsätts för dataintrång eller att företagshemsidan hackas om säkerhetsåtgärderna brister. För att förbättra företagets IT-säkerhet är det viktigt att göra en riskanalys. Kundregistret och leverantörsregistret behöver ses över, samt företagets ekonomisystem. All bankrelaterad information är extra känslig, om den inte skyddas kan företaget bli utsatt för stöld. Att ha rätt antivirusprogram förbättrar också IT-säkerheten, samt en brandvägg. Dessa två säkerhetsprogram har förmågan att komplettera varandra. De bör ständigt vara uppdaterade och påslagna, och du bör se till att personalen är utbildade inom säkerhet så att de inte stänger av programmen och utsätter företaget för risk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *