20 februari, 2017 Maria 0Comment

Det finns givetvis många företag som gör datorer men ett av dem erbjuder så unika lösningar att den första sållningen brukar handla om en dator från dem, eller någon annan. Vi talar givetvis om Mac, och de andra i det här fallet är PC-datorer. Valet brukar faktiskt inte vara så svårt. Esteter med hygglig ekonomi som inte bryr sig om dataspel brukar satsa på en Mac. Alla andra brukar satsa på en PC. Mac har även en del trogna kunder som som sysslar med bildbehandling och musikproduktion, områden där Mac har riktigt bra programvara.

Fördelar med Mac

Det är en hel del man kanske borde ha koll på som datoranvändare. Visste du till exempel att Spotifys skräpdata kan minska lagringens livslängd? Vad man än använder för hård och mjukvara så är det alltid någon liten bugg som kan påverka ens upplevelse och arbete. Det sägs att Mac är lite bättre än PC i det här avseendet. Färre virus drabbar Mac och alla program som följer med Apples operativsystem iOS fungerar smidigt och nästan helt buggfritt med varandra. En Mac är dessutom en utrymmeseffektiv dator med mycket hög byggkvalitet och ett bra andrahandsvärde. Många anser dessutom att Apple gör världens snyggaste datorer.

Fördelar med PC

En PC ger dig ofta mer prestanda för pengarna och är i regel lättare att uppgradera i framtiden. Det finns så många olika komponenter för PC-datorer att du kan välja sådana som passar utifrån just dina behov och önskemål. Till exempel kan du satsa på bättre grafikkort än de som finns i en Mac, och på så vis bygga en dator som klarar de senaste spelen på höga inställningar. Många nya spel kommer inte ens ut till Mac. Det kan vara lättare att hitta en bra PC på rea, än att hitta en Mac till extra lågt pris eftersom Apple är ganska restriktiva med reor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *