7 november, 2016 tobias 0Comment

Många väntade med spänning på Microsofts senaste version av sitt operativsystem, Windows 10. För alla som redan hade en dator med Windows 7 eller senare var uppgraderingen till detta nya system gratis, en chans som många hoppade på. Att uppgradera från sin gamla version till Windows 10 visade sig dock inte bli så enkelt för många. En rad olika problem med nedladdningen och installationen har rapporterats, både före och efter.

Ett problem som många mötte under installationen var till exempel att de fick upp felmeddelandet ”Something happened”, med förklaringen ”Something happened”. Exakt varför detta kryptiska felmeddelande dök upp vet man inte, men det verkar ha något att göra med språkinställningarna under installationen. Det man kan göra för att undvika att det dyker upp är att innan man påbörjar uppdateringen ändra datorns plats och språk till amerikansk engelska. Du kan sedan ändra tillbaka till svenska efter att installationen är färdig.windows_10_build_14393_redstone

Även efter att man har lyckats med nedladdningen och installationen har dock många fått problem med hårdvaran, för att inte tala om olika program som inte längre har fungerat, trots att de ska ha varit kompatibla med det nya operativsystemet. Om man har tur och lyckas undvika dessa problem, finns det ändå några saker man bör kontrollera. En sådan sak är att ens antivirusprogram fortfarande är aktivt. Windows 10 har nämligen i vissa fall inaktiverat ett installerat antivirusprogram, för att istället starta igång Microsofts inbyggda program, Windows Defender.

Något annat man bör göra direkt efter installation är att se över inställningarna för Wi-Fi Sense, en funktion som gör att man kan dela sin wi-fi-inloggning med exempelvis sina Facebook-vänner eller Skypekontakter. Denna funktion aktiveras automatiskt, så om man inte vill dela sitt wi-fi med dessa grupper måste man själv gå in och avaktivera funktionen.

När man till slut är färdig med all eventuell problemlösning, och har ett fungerande Windows 10, kvarstår bara att se till att man också har riktiga ”windows”, det vill säga fönster, i sitt kontor eller datorrum. Att sitta långa perioder framför en datorskärm utan tillgång till naturligt dagsljus är nämligen skadligt för hälsan. Du hittar ett stort utbud av fönster för alla smaker på Skanskabyggvaror.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *