5 februari, 2022 tobias 0Comment

Våra liv har fyllts allt mer av elektronik och verktyg som drivs av el, vilket innebär att vi behöver hitta smarta tilläggstjänster som assisterar i att få allt att fungera. När datorn går sönder kan vi behöva anlita datorhjälp eller själva byta ut moderkortet, och när elbilen behöver underhåll måste vi anlita en verkstad med rätt kompetens. Ju mer elektriska produkter vi använder i vardagen, desto mer viktigt blir det med bra support och kringtjänster som fungerar.

Med en Easee laddbox från Tibber kan du ta hand om din elbil och ladda den när elpriset ligger som lägst. Tibber sköter laddningen åt dig och ser till att elbilen alltid är fulladdad och klar att använda när du behöver den, samtidigt som du sparar pengar. Du kan också ladda bilen direkt när du vill, med hjälp av snabbladdning. Tryck bara direkt på framsidan av laddaren så sätter laddningen igång direkt.

Se till så att tekniken fungerar

När datorer och elektronik blir en allt större del av livet ökar möjligheterna för oss att ta del av viktig information och vi kan utföra vardagssysslor snabbare och mer effektivt. Under pandemin har det varit väldigt viktigt att kunna jobba hemifrån och ha fungerande datorer och mötesteknik, samtidigt som vi har behövt kunna värma upp våra bostäder och ta oss till mataffären med elbilen, kollektivt eller på andra sätt. När tekniken eller bilen krånglar är det därför viktigt att vi har tillgång till stöd via support eller kunniga tekniker som kan laga söndriga mobiler och datorer. Många hushåll använder sig idag av trådlösa nät för att ansluta alla enheter, och anlitar då bredbandsföretag som har ansvar för att internet fungerar på den uppkopplade adressen.

Fördelar med laddbox

Att ha en effektiv laddbox på tomten underlättar livet på samma sätt som tillgång till bra service och hjälp när datorn krånglar. Elpriset varierar mycket under dygnet och elnätet blir även belastat i olika hög grad. Då är det klokt att välja en laddbox som styr laddningen så att den utförs vid de tidpunkter då det är lägst elpris och mest skonsamt för elnätet. På detta sätt kan du både sänka elpriset och alltid ha en tillgänglig och fungerande elbil vid behov. Laddboxen har en typ 2-kontakt som gör det möjligt att koppla in laddkabeln, och den är även uppkopplad med WiFi och 4G och mäter där elförbrukningen medan den sker.

Återvinning av elektronik

Ibland går det inte längre att laga datorn eller mobilen och den behöver då återvinnas. Många svenskar låter sina söndriga produkter ligga kvar i byrålådan trots att de kan återbrukas eller lagas. Det är därför bättre att du lämnar in din söndriga dator på lagning eller säljer den om den fortfarande är i ett fungerande skick. Dina datorer och telefoner behöver också vårdas hela tiden, där du köper mer minne, byter ut batterier och på olika sätt förlänger livslängden på produkterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *